Pep 1970 nr. 21

Pep 1970 nr. 21

Pep 1970 nr. 21

Categorie(ën)
Aantal pagina's
48
Kwaliteit
Taal
Nederlands
Beschrijving

HET SIMPLISTISCH VERBOND:
Van Kooten werd geboren in 1941 te Den Haag als oudste kind van Cornelis Reinier van Kooten en Anna Geertruida Snaauw. Een jaar later werd zijn zusje Anke geboren. In 1959 leerde hij Barbara Kits kennen met wie hij in 1966 ging samenwonen op de Prinsengracht in Den Haag en op 18 oktober 1968 trouwt. Na hun huwelijk gingen ze aan de Nekkerweg in Zuidoostbeemster wonen en werden er twee kinderen geboren, op 17 december 1971 zoon Kasper en op 26 januari 1974 dochter Kim. Beiden zijn later ook bekend geworden. Zijn vrouw speelde af en toe gastrollen in zijn televisieprogramma's. In 1978 verhuisde het gezin naar Hilversum en in 1996 naar Amsterdam.
CUBY AND THE BLIZZARDS:
In 1964 ontstond Cuby and the Blizzards. Op een achternamiddag zette C+B "Stumble and fall" en "I’m so restless" op de band. Live, zonder enige overdub. Lokaal werd Muskee een ‘hero’. Er vormde zich een harde kern van fans. Het eerste buitenlandse optreden dateerde al van 1965. De volgende single was "LSD" ('Got a million dollar’). Een hitnotering kreeg de single "Back home / Sweet Mary", het eerste nummer van C+B dat de Nederlandse Top 40 haalde. Drummer Dick Beekman vertrok naar de Ro-d-ys. De zeventienjarige Hans Waterman werd de nieuwe drummer. Nationaal en Internationaal braken C+B door in 1965 en de daarop volgende jaren. Er volgden diverse buitenlandse toernees en er werden platen gemaakt.

Het jaar 1967 mag voor Muskee c.s. extra succesvol genoemd worden. In dat jaar ontving de groep een Edison. Als eerste vertrok slaggitarist Hans Kinds en toen ook bassist Willy Middel. Jaap van Eik werd weggehaald bij de Zwolse groep Blues Dimension. Gedonder met managers leidde tot nieuwe problemen. Nu verdween Hans Waterman van het toneel. Zijn plaats achter het slagwerk werd (opnieuw) ingenomen door Dick Beekman.

In het voorjaar 1969 maakte C+B een tournee met Fleetwood Mac door Nederland. Eind 1969 scoorden de Drenten met de single Appleknockers Flophouse. Op deze plaat speelt Helmig van der Vegt (Blues Dimension) toetsen i.p.v. Herman BroodJaap van Eik verruilde C+B voor Trace. Dick Beekman vertrok voor de tweede keer en nu definitief. Ook Herman Brood pakte zijn biezen. Achtereenvolgens kwamen Herman Deinum, Hans Lafaille en Helmig van de Vegt naar C+B. Zo ontstond één van de sterkste bezettingen: Harry Muskee (zang), Helmig v.d. Vegt (keyboards), Hans Lafaille (drums), Herman Deinum (bas), Eelco Gelling (gitaar). C+B maakte een 14-daagse tournee door Polen met optredens in Warschau, Katowice en Poznan.

Op de succesvolle jaren zestig volgde begin zeventig een dip. De groep raakte verdeeld in twee kampen. De breuk kwam voor een optreden in Munster. Twee keer kwam de band nog in de oorspronkelijke bezetting bij elkaar: op 9 juni 1973 voor een afscheidsconcert in Concertzaal Bellevue in Assen. Voor het afscheidsconcert van Cuby and the Blizzards op 9 juni 1973 in Assen kwamen de fans van heinde en ver. De afscheidslp werd op 15 januari 1974 opgenomen in één van de NOS-studio’s, waar C+B optraden in het VARA- televisieprogramma ‘Nederpopzien’. Dan valt het doek definitief voor Cuby + Blizzards

Prijs
€ 10.95
Verzending
Na ontvangst van de betaling wordt uw bestelling normaliter dezelfde of de volgende werkdag verzonden.